• ساختن برای ماندن
انواع تجهیزات گودبرداری و کاربرد آنها
مشاوره رایگان
جهت دریافت مشاوره از تیم متخصص عالی سازان فرم درخواست مشاوره را تکمیل نمایید

انواع تجهیزات گودبرداری و کاربرد آنها از 0 تا 100

  • نویسنده :عالی سازان عرش کارمانیا
  • تاریخ انتشار :11 مهر 1403

تجهیزات گودبرداری ساختمان، عصای دست مهندسان اجرایی کار است و چرخه انجام یک پروژه را تسریع می‌بخشد. اولین مرحله اجرای یک سازه ساختمانی، گودبرداری است، برای انجام این مرحله به ماشین‌آلاتی نیاز است، بدون این تجهیزات، گودبرداری امکان پذیر نیست.

در این مقاله از سایت عالی سازان عرش کارمانیا، مهمترین تجهیزات گودبرداری و کاربرد آنها را به شما معرفی کرده‌ایم. شرکت عالی سازان مجری حرفه‌ای پروژه‌های ساختمانی است. این شرکت گودبرداری ساختمان و اجرای سقف وافل، سقف کانتون و سقف یوبوت و دیگر خدمات ساختمان‌سازی را به صورت تخصصی و به نحوی عالی انجام می دهد.

بیل مکانیکی، لودر و کامیون مهمترین تجهیزات گودبرداری محسوب می‌شوند. در ادامه با همراه باشید تا اطلاعاتی بیشتری درباره این ماشین‌آلات کسب کنیم و با کاربرد هر یک آشنا شویم.

انواع تجهیزات گودبرداری ساختمان

مهندسان اجرای پروژه، پیش از گودبرداری ساختمان، محیط را به طور کامل بررسی می کنند و وضعیت آن با ساختمان ها دیگر را مشخص می‌کنند. این کار به منظور افزایش ایمنی پروژه است. آنها معمولا محیط گودبرداری را خط کشی می‌کنند تا دقت کار را افزایش دهند.

جنس زمین ( سخت و نرم، سنگلاخی، کلوخی و…) ، فضای موجود برای رفت و آمد ماشین آلات گودبرداری و… از جمله عواملی است که می‌تواند بر انتخاب تجهیزات تاثیر بگذارد. پس از آنکه جوانب مختلف سنجیده شد، ماشین آلات انتخاب می شود و عملیات گودبرداری آغاز می شود. تجهیزات گودبرداری، سرعت انجام پروژه را بالا می‌برند، همچنین کیفیت و ایمنی کار را نیز افزایش می‌دهند.

شاید شما هم بخواهید بدانید تجهیزات لازم برای گودبرداری چیست و هر کدام چه کاربردی دارند. در بخش زیر انواع تجهیزات گودبرداری ساختمان به طور مجزا شرح داده شده است.

بیل مکانیکی

انواع تجهیزات گودبرداری ساختمان

بیل مکانیکی یکی از مهمترین تجهیزات ساختمان سازی، راه سازی و عمرانی است. بدون بیل مکانیکی، انجام گودبرداری بسیار دشوار و طاقت ‌فرسا است.

با اختراع این ماشین جذاب، فرآیند گودبرداری ساختمان آسان شده است. امروزه برای گودبرداری همانند قدیم به جان کندن نیاز نیست. بیل مکانیکی بار را از دوش ما برداشته است و به اصطلاح کارمان را آسان کرده است. چنگگ بیل مکانیکی تا عمق 6 متری خاک نفوذ می‌کند. این ماشین، عملیات حفاری را به عهده می‌گیرد و بخش عمده گود برداری را انجام می‌دهد. بیل مکانیکی به جز حفاری در برداشت خاک و بارگیری آن نیز نقش مهمی دارد.

به طور کلی، بیل مکانیکی به دو نوع چرخدار و زنجیری تقسیم می‌شود. طراحی بیل مکانیکی چرخدار به گونه ای است که بتواند در زمین های سفت و سخت کار کند و بیل مکانیکی زنجیردار برای زمین نرم و ناپایدار مناسب است. چکش هیدرولیکی یا همان پیکور را نیز بر بیل مکانیکی می‌توان نصب کرد.

از اجزای بیل مکانیکی، کابین، بوم، استیک، باکت، اسپراکت و… را می توان نام برد. این ماشین آلات مهم عمرانی قابلیت چرخش 360 درجه دارد و در فضاهای کوچک به خوبی کار می‌کند.

از بیل مکانیکی کج بیل برای گودبرداری استفاده می‌شود، بیل کششی نیز برای گودبرداری بسیار عمیق کاربرد دارد.

انواع بیل مکانیکی

بیل مکانیکی با توجه به جام به انواع زیر تقسیم می‌شود.

کج بیل: این بیل مکانیکی جام معکوس دارد و معمولا برای گودبرداری از این ماشین استفاده می‌شود.

بیل کششی: این ماشین آلات گود برداری دارای بازوهای بلند است و برای گود برداری عمیق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیل مکانیکی کابلی: همانطور که از نام آن پیدا است، تفاوت آن با دیگر بیل مکانیکی ها در داشتن کابل است و بازوها و جام آن توسط کابل کنترل می‌شود.


مطلب پیشنهادی : انواع آهن‌آلات ساختمانی [کاربردها+نکات مهم در خرید و استفاده از آهن‌آلات ساختمانی]


لودر

تجهیزات گودبرداری

لودرها ماشین های شگفت، جذاب و کاربردی هستند. لودرها در انجام پروژه ساختمانی نقش مهمی را ایفا می‎کنند و بدون آنها گودبرداری امکان پذیر نیست. در قسمت جلویی این ماشین‌آلات باکت یا فضایی است که به آنها امکان بار کردن و جا به جایی مصالح و خاک و شن و… را می‌دهد. هنگام گودبرداری، لودرها قلب زمین را می‌شکافند و به دل خاک نفوذ می‌کنند. با استفاده از آنها خاک نرم از دل زمین بیرون می‌آید و گودبرداری میسر می‌شود.

گاهی از لودرها استفاده می‌کنند تا زمین پروژه را تمیز کنند و گاهی به عنوان بیل مکانیکی نیز از آنها استفاده‌ می‌شود. برای استفاده به عنوان بیل مکانیکی، باید خاک زمین نرم باشد، در صورت سفتی زمین حتما باید از بیل مکانیکی استفاده کرد.

بنابراین جنس زمین در استفاده از لودر برای خاک برداری مهم است. لودرها در کندن زمین و جا به جایی خاک‌ها سرعت عمل بالایی دارند. برای بارگیری نیز به طرزی عالی کمک می‌کنند و مصالح را به داخل کامیون‌ها و دیگر ماشین‌های حمل بار منتقل می‌کنند.

لودر نیز همانند بیل مکانیکی 2 نوع چرخدار و زنجیری دارد. لودر چرخدار می تواند در تمام جهت ها حرکت کند و در سطوح مختلف نیز کارایی خود را حفظ ‌کند، اما آسیب پذیرتر از لودر چرخدار است. معمولا در زمین‌های شیب دار از لودر چرخ زنجیری استفاده کرد.

لودر از خانواده تراکتور می باشد. بخش چنگگ بیل مکانیکی و لودر از فولاد بسیار سخت تهیه شده تا دچار فرسایش نشود.

تفاوت لودر و بیل مکانیکی در چیست؟

شاید بخواهید بدانید تفاوت لودر و بیل مکانیکی در چیست. لودر هنگام حفاری در جلو و عقب در حال تردد است در حالی که بیل مکانیکی در جای خود ثابت می‌ماند. بیل مکانیکی می‌تواند گودبرداری و بارگیری را همزمان انجام دهد و در واقع 2 کار را در یک بازه زمانی صورت دهد.

بیل مکانیکی همچنین دارای باکت‌ها با اندازه‌های مختلف است. همچنین بیل مکانیکی با توجه به قابلیت چرخشی، می‌تواند در کمترین مساحت کار خود را انجام دهد. پس با بیل مکانیگی سرعت کار بیشتر از لودر است.

لودر به فضا یا مساحت بیشتری نیاز دارد تا بتواند کار خود را انجام دهد.


مطلب پیشنهادی : عمرمفید ساختمان | بررسی جامع عوامل و شرایط تاثیرگذار بر آن


کامیون

مهمترین تجهیزات گودبرداری

پس از آنکه تخریب و گودبرداری انجام شد، مقدار زیادی خاک و نخاله جمع می شود. این مواد را باید جا به جا و از محل پروژه دور کرد. لودرها و بیل مکانیکی‌ها خاک، شن، کلوخ، سنگ و نخاله را به کامیون منتقل می‌کنند و کامیون‌ها آنها را از مکانی به مکان دیگر منتقل می‌کنند.

کامیون‌ها ظرفیت خوبی برای حمل بار دارند و با سرعت بالایی که دارند، انجام پروژه را نیز تسریع می‌بخشند.

کامیون 2 نوع معمولی و کمرشکن دارد، برای گودبرداری از نوع کمرشن استفاده می‌شود، کامیون‌ها تک محوره یا دو محوره هستند. کامیون تک محور سر و صدای زیادی ایجاد می‌کند.

به جز کامیون معمولی از کامیون کمپرسی نیز در گودبرداری می‌توان استفاده کرد. بر بخش انتهایی کامیون کمپرسی، اتاقکی قرار دارد که می‌تواند ظرفیت‌های متعددی داشته باشد. انواع مصالح، سنگ، خاک، شن و ماسه و … را با استفاده از آن می‌توان جا به جا کرد.

سخن پایانی

شما با مطالعه این مقاله با انواع ماشین آلات عملیات گودبرداری آشنا شدید. انتخاب ماشین آلات به عوامل مختلفی مانند جنس زمین، فضای کار، طول مسیر گودبرداری و بارگیری، زمان اجرای پروژه، عمق مورد نیاز برای گودبرداری و…. بستگی دارد.

از آنجا که گودبرداری پروژه به تخصص و برنامه ریزی دقیق نیاز دارد، شرکت عالی سازان عرش کارمانیا، آماده انجام این کار حرفه‌ای است و با بررسی دقیق پروژه گودبرداری سازه ساختمانی، شرایط انجام کار را مهیا می‌کند.

این شرکت بهترین نیروهای متخصص را دارد و با استفاده از به روزترین ماشین‌آلات، پروژه را به نحوی عالی پیش می‌برد. برای استفاده از خدمات حرفه‌ای و متعدد با کارشناسان شرکت عالی سازان عرش کارمانیا تماس بگیرید. سرعت عمل و تخصص راز محبوبیت شرکت عالی سازان است.

 

اولین دیدگاه را بنویسید

درخواست خدمات عالی سازان

جهت در خواست خدمات فرم زیر را تکمیل نمایید

"*" indicates required fields

درخواست مشاوره رایگان از  عالی سازان

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

"*" indicates required fields